ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

TΚέντρο Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας  Ν.Φωκίδας 

σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα με θέμα:

ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ – ΚΑΡΙΕΡΑ –ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

«Ενθαρρύνοντας τους κοινωνικούς επιχειρηματίες του αύριο»

που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ.

 

Για τη συμμετοχή σας στην Ημερίδα είναι απαραίτητη η προεγγραφή σας στην ακόλουθη φόρμα:  https://forms.gle/EbCJCaRQUSZPFNiu7

Εισηγητής του webinar θα είναι ο Δρ. Κωνσταντίνος ΚότιοςΣύμβουλος Εκπαίδευσης και ιδρυτής της LABORA Σύμβουλοι Εκπαίδευσης.

Το βιωματικό webinar απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου, σε γονείς και σε εκπαιδευτικούς. Θα γίνει αναφορά στις ευκαιρίες διασύνδεσης των τομέων παραγωγής και στις έννοιες όπως, η Κοινωνική Συνεταιριστική και Αλληλέγγυα Οικονομία, η καινοτομία και το επιχειρείν. Στο τέλος της εισήγησης, θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να θέσουν ερωτήσεις.

 

Ενδεικτικά, οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν είναι οι εξής:

·         Οι νέες αλλαγές στο Λύκειο (διπλό μηχανογραφικό, ελάχιστη βάση εισαγωγής, περιορισμός εισακτέων κ.ά.)

·         Επαγγέλματα με Μέλλον στην Αγορά Εργασίας σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της πανδημίας

·         Ποιες αλλαγές φέρνει η πανδημία στην επιλογή σπουδών

·         Έξυπνες επιλογές ανά επιστημονικό πεδίο

·         Κρυφές λεπτομέρειες του μηχανογραφικού (ειδικά μαθήματα, μετεγγραφές, παθήσεις).

 

 

Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση του Κέντρου Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας , του Κοι.Σ.Π.Ε. Ν. Φωκίδας και του Επιμελητηρίου Φωκίδας.


Για την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ανοίγει αύριο Τετάρτη 7 Απριλίου η πλατφόρμα του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» για να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις οι δικαιούχοι που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (φορτοεκφορτωτές, ενεργά μέλη των συνεταιρισμών εργαζομένων, προπονητές καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου, ενεργά μέλη σωματείων ερασιτεχνικού αθλητισμού, δασεργάτες-ρητινοσυλλέκτες, πωλητές λαϊκού λαχείου, αναβάτες δρομώνων ίππων ιπποδρόμου, εργαζόμενοι που εργάζονται για λογαριασμό περισσοτέρων του ενός εργοδοτών-φυσικών προσώπων-συναπασχόληση, πωλητές υπαίθριου εμπορίου, διανομείς του περιοδικού ΣΧΕΔΙΑ, εργαζόμενοι στην περιοχή του Αγίου Όρους), ώστε να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021. Το άνοιγμα της πλατφόρμας έρχεται σε συνέχεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 11956/369/18-3-2021 (ΦΕΚ Β’ 1067). 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΘΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ

ΑΠΟ 7/4/2021 ΕΩΣ ΚΑΙ 23/4/2021

 

 

 

Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των ειδικών κατηγοριών πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων στην κείμενη νομοθεσία διασταυρώσεων και ελέγχων με τα στοιχεία που τηρούνται στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, στον ΟΑΕΔ, στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και σχετικά στοιχεία λοιπών συναρμόδιων φορέων.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

https://kalo.gov.gr


Δημοσιεύθηκε η 11956/369/18/3/2021 (ΑΔΑ: Ω3Π246ΜΤΛΚ-ΠΘΠ) Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα “Μέτρα στήριξης εργαζομένων ειδικών κατηγοριών” στην οποία, μεταξύ άλλων, στους δικαιούχους αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 συγκαταλέγονται τα ενεργά μέλη των Συνεταιρισμών Εργαζομένων του ν.4430/2016 (Α΄ 205), που είναι εγγεγραμμένοι στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Για να δείτε αναλυτικά όσα ορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση και να την κατεβάσετε πατήστε εδώ.

https://kalo.gov.gr


Το Τμήμα Γενικού Μητρώου Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας επισημαίνει ότι:

Η Βεβαίωση Εγγραφής στο Μητρώο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και ο Αριθμός Γενικού Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας (Α.ΓΕ.Μ.Κ.Ο) που χορηγούνται βάσει του ν.4430/2016 (Α’205) από το Τμήμα Μητρώου στις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) και τους Συνεταιρισμούς Εργαζομένων, πιστοποιούν αποκλειστικά και μόνο την απόκτηση νομικής προσωπικότητας του Φορέα (αρ.15 παρ.1 ν.4430/2016). 

Σε καμία περίπτωση, δεν έχουν χαρακτήρα άδειας λειτουργίας και άσκησης δραστηριότητας, ούτε υποκαθιστούν τυχόν προβλεπόμενες τέτοιες άδειες.

Υπενθυμίζεται ότι για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας απαιτείται η ολοκλήρωση της διαδικασίας έναρξης εργασιών και χορήγησης Κ.Α.Δ. στην αρμόδια Δ.Ο.Υ κάθε επιχείρησης, καθώς και η απόκτηση των απαραίτητων αδειών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Υπουργεία, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Ο.Τ.Α. α΄ ή β΄ βαθμού) ή/και η ένταξη σε επιμέρους Μητρώα βάσει πάντα της κείμενης νομοθεσίας, ανάλογα με τον τύπο της δραστηριότητας.

Ενδεικτικά, και όχι περιοριστικά, τέτοιες δραστηριότητες είναι π.χ. η εστίαση, οι υπηρεσίες υγείας, διάσωσης, ασφάλειας, εκπαίδευσης, οι υπηρεσίες που σχετίζονται με την πολιτική προστασία, κ.ά.

https://kalo.gov.gr